הוראות הכנה
מרכיבים
2 כוסות שעועית לבנה שהושרתה ללילה
750 ג"ר צלעות בקר עם עצם
1 גזר חתוך ל4
1/2 בצל גדול חתוך ל8
1/2 גבעול סלרי פרוס
4 כוסות מים
2 כפות פטרוזיליה
3 שיני שום קצוצות
2 כפות "צובריצה" (תבלין בולגרי) אם אין ניתן להוסיף 1 כף זעתר נקי)
2 כפות פפריקה מתוקה
1 כף רסק עגבניות
1/4 כוס שמן זית
אופן ההכנה
אופן ההכנה
א. בישול הצלעות לוקחים סיר עם כפית מלח ומים רותחים
מבשלים את הצלעות כשעה לערך.
ב. מפרקים את העצם מהבשר וקוצצים עם סכין קציץ עבה
ג. למרק השעועית
1.שמים בסיר את בשר הצלעות, והעצמות, השעועית , הגזרים ,
בצל ,הצובריצה ,הפטרוזיליה והסלרי , וכף רסק מכסים במים ומביאים לרתיחה ,
מנמיכים את האש ומבשלים כשעה ורבע או עד שהשעועית רכה .
2.מוציאים את עצמות הצלעות
3.מעבירם 1/4 מהכמות עם כל הירקות למעבד מזון , מעבדים לתערובת
אחידה ומחזירים לסיר .
3.מטגנים את השום בשמן עד שהוא מזהיב , מוסיפים
למרק ומערבבים .
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון