הוראות הכנה
מרכיבים
1 חסה ערבית גדולה
100 ג"ר גרעיני חמניה קלופים וקלויים
גרגירי רימון מרימון 1
החומרים הדרושים לויניגרט סילן וגרגירי חרדל
חצי כוס שמן זית
2 שיני שום כתושות
1 כפית חרדל
1/2 כפית גרגירי חרדל
1 כף סילאן
1 כף טחינה גולמית
מלח
פלפל שחור טחון טרי
אופן ההכנה
1. מפרקים את החסה לעלים ושוטפים היטב במי מלח
2. קורעים את עלי החסה בידי לפיסות באורך של 3-4 ס"מ
3. קולים את גרעיני החמניה על מחבת טפלון למס דקות
4. מוציאים את גרגירי הרימון (מומלץ עם כפפת נילון משחיר ידיים)
5. מעבירים את הכל לקערת הגשה גדולה
6. יוצקים מעל את רוטב הויניגרייט סילאן וגרגירי החדל
7. מקפלים בעדינות את כל המרכיבים בקערה
מפזרים מעל ולקישוט כף גרעיני חמניה וכף גרגירי רימון
הוראות הכנה לוינגרייט
מכניסים לצנצנת ומנערים היטב מערבבים את כל החומרים יחד
עדיף להכין שעתיים קודם ההגשה ולהכניס למקרר כדי שהטעמים ישתלבו
הערות:
מתאים לסלטים מרהיב וטעים
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון