הוראות הכנה
מרכיבים
2 חצילים בינוניים
1 כרובית מפורקת לפרחים
4 בטטות ארוכות וצרות
2 בצלים גדולים חתוכים לפרוסות
1 כפית טימין או עלים מענף
1 כפית רוזמרין או עלים מענף
5 עלי מרווה קצוצים
מעט מלח גס
כפית פלפל שחור גרוס עבה
1/8 כוס שמן זית
מיץ מחצי לימון
וכף חומץ בלסמי
אופן ההכנה
1. לוקחים חציל אחד פורסים לפרוסות ממליחים מעט ומשאירים בצד להוצאת
נוזלים מנגבים וצולים על מחבת פסים עבה מצלית עם מעט שמן זית עד לריכוך
וחריכת פסים יפה
2. חציל שני קולים בשלמותו בגריל או במיקרו מניחים בצד
3. מבשלים את פרחי הכרובית כ 10 דקות עד לריכוך חלקי מסננים ושוטפים במים
קרים.
4. לוקחים את הבטטות על קליפתן וקולים בתנור כ 35 דקות עד לריכוכם
5. את הבצל חורכים מעט על מחבת גריל פסים או מצלית.
6. בצנצנת מערבבים את כל חומרי התיבול מנערים היטב ומניחים ל 10 דקות
מערבבים שוב לפני יציקת הרוטב
להגשה
על צלחת ארוכה מסדרים
פותחים את החציל הקלוי בשלמותו עם הקליפה לאורכו ומשטחים מעט
מסביב מסדרים את הבטטה פרוסה לפרוסות ומפזרים את הבצל ופרחי הכרובית
שופכים מעל את הרוטב מקשטים במעט עלי מנטה נענע
הרכבת המנה
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון