הוראות הכנה
מרכיבים
חומרים
1 1/2 כוסות מים
1 כוס נס קפה )ללא החלב והסוכר(
1 כף דבש
50 גר' שמרים טריים או 17 גרם שמרים יבשים
5 1/2 כוסות קמח מנופה
2 כפות שמן זית
100 מ"ל פרנו,או ריקאר,או עארק או מחיה
1 כף גרגירי אניס טחונים
1 כף מלח
אופן ההכנה
אופן הכנה
1. מערבלים במיקסר את המים, הדבש והשמרים
2. מוסיפים את הקמח, שמן הזית, העארק וגרגירי האניס וללשים כחמש
דקות עד לקבלת בצק רך ואלסטי
3. מוסיפים לבצק את המלח וממשיכים ללוש. מניחים את הבצק למנוחה
לפחות לעשר דקות
4. מקץ 10 דקות ללוש שוב ולהתפיח כ- 40 דק'
5. מחלקים את הבצק לשלושה חלקים ויוצרים כיכרות לחם בצורה
הרצויה
6. מתפיחים שוב כחצי שעה ואופים בתנור בחום גבוה של 200 מעלות למשך
כחצישעה
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון