הוראות הכנה
מרכיבים
החומרים לרסק המנגולד:
לצנצנת של 500 ג'ר
1/2 ק"ג עלי מנגולד
1 כוס שמן
מלח
החומרים לתבשיל
500 ג'ר בשר צוואר טרי
200 ג'ר שעועית לבנה ,שרויה במים למשך לילה.
כמה עלי נענע קצוצים
6 שיני שום קצוצות גס
מלח, פלפל שחור ,קינמון,מעט אריסה או פפריקה חריפה לפי הטעם.
החומריםלקוקלה:
2 כוסות סולת,150 ג'ר שומן בקר, כבש או אווז
5 שיני שום קצוץ דק
3 ביצים מלח,
פלפל, פפריקה חריפה.
אופן ההכנה
הכנת רסק המנגולד
לשטוף היטיב את העלים,להסיר גבעולים לבנים.להשאיר רק את העלים הירוקים.במחבת גדולה מאדים את המנגולד באש בינוניתעם המלח,תוך בחישה ומעיכת העלים.
ממשיכים באידוי ,עד שאין נוזלים. מוסיפים את השמן,וממשיכים לאדות עד שיש עיסה אחידה ושחורה.מסירים מהאש ומקררים.מועכים היטיב מזלג לעיסה דייסתית.שומרים בקירור.
נשמר לזמן ממושך.
הכנת הנזיד:
חותכים בשר לקוביות גדולות.שמים בסיר עם כל החמרים.ממלאים מים,מוסיפים בערך4-3
כפות מרסק המנגולד ומביאים לרתיחה.מכסים את הסיר,מכניסים לתנור שחומם מראש לחום נמוך מאד לכל הלילה.(כמו חמין).
להשגיח שיש מספיק נוזלים,ואם יש צורך מוסיפים מים רותחים.
הכנת הקוקלה:
חותכים את השומן לקוביות קטנות.מוסיפים שום,תיבול וסולת.מערבבים
ומוסיפים ביצים.מערבבים היטיב עד שאחיד. התערובת רכה.
צרים כדורים קטנים ומאורכים.
מוסיפים את הקוקלה רק אחרי שהתבשיל רתח.
מגישים עם קוסקוס וסלטים מתאימים.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון