הוראות הכנה
מרכיבים
2 חצילים
2 סלסלות קטנות פטריות טריות
4 פטריות שיטאקי יבשות
כוס מים חמים
בצל בינוני קצוץ
כף קמח
ביצה
כוס גבינת קשקוול
4 כפות גדושות חמאה
4 כפות פירורי-לחם
מלח, פלפל שחור
שמן לטיגון
אופן ההכנה
1. משרים את פטריות השיטאקי במים חמים 20 דקות, גוזמים את הגזע, חותכים לפרוסות דקות ואח"כ לקוביות. שומרים את מי-ההשריה.
2. חותכים את פטריות השמפיניון לפרוסות ואח"כ לקוביות.
3. מקלפים את החצילים, חותכים לפרוסות ואח"כ לקוביות, ממליחים. שמים במסננת ל-20 דקות להוצאת המרירות.
4. מטגנים את הבצל בשמן, כשהוא זהוב מוסיפים את החצילים וממשיכים לטגן-לבשל עד להתרככות.
5. מוסיפים את 2 סוגי הפטריות ומטגנים-מבשלים מעט. מוסיפים את מי ההשריה של השיטאקי, ומבשלים את כל התערובת עד שהנוזלים מתאדים.
6. מערבבים כף מים, כף קמח וביצה, שופכים על התבשיל ומערבבים דקה על האש. ממליחים ומפלפלים.
7. מחממים חמאה במחבת, מוסיפים 4 כפות פירורי לחם ומערבבים לצבע זהוב בהיר.
8. מעבירים את החצילים-פטריות לתבנית, מפזרים מעל את תערובת פירורי-הלחם, ומעליהם את הקשקוול.
9. אופים בתנור טורבו בחום 180 מעלות כ-20 דקות.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון