הוראות הכנה
מרכיבים
כוס וחצי מים חמימים
כף שמרים יבשים
2 כפות סוכר חום (אפשר רגיל)
כפית מלח
כוס קמח ללחם
3 כוסות קמח רגיל
(אם אין קמח ללחם אפשר עם 4 כוסות קמח רגיל)
אופן ההכנה
שמים במיקסר את המים עם השמרים ומערבבים, מוסיפים את הסוכר והמלח= מערבבים.
מוסיפים את הקמח ולשים לקבלת בצק רך וחלק, מתפיחים (במקור כתוב שהבצק לא מכפיל את נפחו, משום מה אצלי הוא כן הכפיל, אז אם הוא לא יכפיל לא להיבהל)
ממיסים בקערה 2 כפות סודה לשתיה ב-2 כוסות מים חמים.
יוצרים בייגלך מהבצק, טובלים כל אחד במים ומניחים בתבנית אפיה עדיף על נייר אפיה.
מתפיחים שוב.
אופים להזהבה, מקררים טיפה ומורחים על הבייגלך בעודם חמים חמאה/מרגרינה מומסת, ומפזרים מעל מלח גס או סוכר וקינמון (אני עשיתי חצי כאלה וחצי כאלה והמתוקים נפלאים, הסוכר נמס פנימה ).
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון