חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


קיגל תפו"א
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

קיגל תפו"א
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
2 תבניות מוארכות (של אינגליש-קייק) או תבנית עגולה גדולה.
7 תפו"א בינוניים מגוררים דק
בצל קטן מאוד מרוסק
שלוש ורבע כוסות קמח רגיל
חצי כוס מים פושרים
50 גרם שמרים טריים (רצוי קוביה)
1 כפית סוכר
2 ביצים גדולות
שליש כוס שמן רגיל
מלח ופלפל שחור
אופן ההכנה
שמים בקערית חצי כוס קמח, את המים, הסוכר ואת השמרים ומתסיסים את העיסה כרבע שעה או מעט יותר.
מרסקים את תפו"א והבצל, מוסיפים מלח ופלפל, את השמן והביצים וחלק מהקמח.
אחרי שהשמרים תססו, מוסיפים אותם לתערובת תפו"א. מערבבים ולשים, תוך הוספת כל הקמח שנותר.
משמנים את התבניות, מניחים את הבצק בתבנית ומכסים להתפחה.
הבצק צריך להכפיל את נפחו.
לפני שאופים, כדאי לצפות את פני הבצק בחלמון או אפילו במעט שמן.
מכניסים לתנור קר, מניחים את התבניות בשליש התחתון של התנור, מדליקים לחום של כ-160 מעלות לכשעה. אופים עד שמשחים, כמו לחם.
יש שאופים תחילה בחום גבוה ואח"כ בחום נמוך מאוד, זמן ממושך יותר, לעיתים זה לוקח אפילו שעתיים או יותר.
מגיש: lee75
מקור:
שתף את המתכון