הוראות הכנה
מרכיבים
2 תבניות מוארכות (של אינגליש-קייק) או תבנית עגולה גדולה.
7 תפו"א בינוניים מגוררים דק
בצל קטן מאוד מרוסק
שלוש ורבע כוסות קמח רגיל
חצי כוס מים פושרים
50 גרם שמרים טריים (רצוי קוביה)
1 כפית סוכר
2 ביצים גדולות
שליש כוס שמן רגיל
מלח ופלפל שחור
אופן ההכנה
שמים בקערית חצי כוס קמח, את המים, הסוכר ואת השמרים ומתסיסים את העיסה כרבע שעה או מעט יותר.
מרסקים את תפו"א והבצל, מוסיפים מלח ופלפל, את השמן והביצים וחלק מהקמח.
אחרי שהשמרים תססו, מוסיפים אותם לתערובת תפו"א. מערבבים ולשים, תוך הוספת כל הקמח שנותר.
משמנים את התבניות, מניחים את הבצק בתבנית ומכסים להתפחה.
הבצק צריך להכפיל את נפחו.
לפני שאופים, כדאי לצפות את פני הבצק בחלמון או אפילו במעט שמן.
מכניסים לתנור קר, מניחים את התבניות בשליש התחתון של התנור, מדליקים לחום של כ-160 מעלות לכשעה. אופים עד שמשחים, כמו לחם.
יש שאופים תחילה בחום גבוה ואח"כ בחום נמוך מאוד, זמן ממושך יותר, לעיתים זה לוקח אפילו שעתיים או יותר.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון