הוראות הכנה
מרכיבים
עוף שלם (נקי משומנים ונוצות) או 4-5 רבעי עוף
1 בצל גדול מקולף חתוך לקוביות גדולות
5-6 שיניי שום או יותר לפי הטעם כתושים
6-8 תפוחי אדמה מקולפים וחתוכים לרבעים
2 ענפי רוזמרין טרי שלמים או 2-3 כפות רוזמרין יבש
2-3 כפות שמן זית אפשר כל שמן אחר
פלפל שחור
1-2 כף אבקה בטעם עוף
מלח רק לאחר טעימה (אבקת המרק ממליחה את האוכל)
אופן ההכנה
סיר גבוה עם מכסה (4-5 ליטר)
לחמם את השמן ולהוסיף את הבצל לטגן קלות עד לשקיפות של הבצל
ליבש את העוף בנייר להוסיף את העוף לבצל לחכות עד שהעוף משחים קלות ולהפוך צד
כך לטגן את העוף מכל צדדיו.
לכסות את הסיר ולהמשיך לבשל על אש קטנה 10-15 דקות
להתבונן מידי פעם במידה וחסר נוזלים יש להוסיף קצת מים חמים (העוף עצמו אמור להגיר
נוזלים)
להוסיף את פלפל השחור האבקת מרק הרוזמרין והשום להפוך בעדינות את העוף הצד של החזה צריך להיות כלפי מטה , לטעום את הרוטב להוסיף מלח במידת הצורך.
להוסיף את תפוחי האדמה מעל העוף
לכסות את הסיר ולהמשיך לבשל עד שתפוחי האדמה מוכנים.
להרים את המכסה ולבשל עוד כ-10 דקות עד שתפוחי האדמה יקבלו צבע חום בהיר.
להגיש עם סלט חסה או כרוב
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון