הוראות הכנה
מרכיבים
400 גרם פסטה פוזילי,ביסלי יבשה
3 כפות שמן זית
3 בצלים אדומים פרוסים דק מאד
41 כוס שמן זית
500 גרם חזה עוף, חתוך לרצועות דקות
250 גרם חזה אווז מעושן
1/4 כוס חומץ בלסמי
1 כוס איולי (מתכון להלן)
21 כוס עלי בזיליקום טריים, חתוכים לרצועות דקות
10 עגבניות מיובשות בשמן זית, חתוכות לרצועות דקות
חופן אגוזי מלך קצוצים עבה
מלח ופלפל שחור טחון טרי
לאיולי:
4-5 שיני שום
2 חלמונים
1 כפית חרדל דיז'ון
מיץ מ- 21 לימון
21 כוס שמן זית
21 כוס שמן חמניות/תירס
מלח ופלפל שחור, טחון טרי
אופן ההכנה
אופן ההכנה
1.לפסטה: מבשלים את הפסטה במי מלח רותחים לפי
ההוראות אל דנטה מסננים ושוטפים במים זורמים.
2.מוסיפים 3 כפות שמן זית. מערבבים ומקררים.
3.מטגנים את הבצל ב- 41 כוס שמן זית עד שמתרכך
ונעשה שקוף.
4 מוסיפים את רצועות העוף,ורצועות חזה האוז החומץ
הבלסמי והעגבניות המיובשות. מקפיצים 3-4 דקות
ומסירים מן האש. מקררים ומוסיפים לפסטה הקרה.
מוסיפים עלי בזיליקום טריים.
לאיולי:
1.מכניסים למעבד מזון את השום, החלמונים, החרדל
ומיץ הלימון ומפעילים עד שהשום הופך מרוסק.
2.בעוד המעבד ממשיך לעבוד, מזלפים את השמן בזרם דק
לתוך פתח המעבד. מערבלים עד שהשמן נבלע בתוך
התערובתונוצר מירקם של מיונז. מתבלים במלח ופלפל
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון