הוראות הכנה
מרכיבים
3 כוסות קמח לחם לבן
½ כפית מלח
20 גרם שמרים טריים או 2 כפיות שמרים יבשים
1/3 כוס סוכר
1/2 כוס חלב חמים
1 גביע אשל
1 ביצה טרופה
50 גרם חמאה מומסת
ניתן להוסיף 1/2 כוס צימוקים
לזיגוג:
2 כפות סוכר
4 כפות חלב
1/2 כפית קינמון
אופן ההכנה
אופן הכנה:
1.לערבב במיקסר את הקמח והמלח וליצור גומה בקמח.
2.להמיס את השמרים בחלב החמים עם הסוכר ולשפוך לגומה.
3.להשהות כמה דקות לתסיסה. להוסיף את שאר החומרים ולערבל בוו לישה במהירות בינונית כ-5 דקות עד שנוצר בצק גמיש ורך מאוד שמתכדר סביב הוו.
4.לכסות את הקערה בניילון נצמד ולהשהות לתפיחה שעה וחצי-שעתיים.
5.ללוש את הבצק שתפח ולחלק אותו ל-10 חלקים שווים. לגלגל ביד על משטח עבודה כל חלק לכדור חלק.
6.להניח את הכדורים על נייר אפיה בתבנית שטוחה ולפחוס אותם מעט באצבעות.
7.לכסות את התבנית בניילון או במגבת ולהשהות לתפיחה כשעה.
8.לאפות את הלחמניות בתנור שחומם מראש לחום בינוני 180°, כ-20-15 דקות עד שיתעגלו וישחימו יפה.
לזיגוג: להביא לרתיחה בסיר קטן את הסוכר הקינמון והחלב. לבשל עוד כ-2 דקות. להעביר את הלחמניות האפויות החמות לרשת, להניח מתחתיה את נייר האפיה (שהזיגוג יטפטף עליו) ולהבריש מיד את הלחמניות החמות בזיגוג החם. להשאיר על הרשת לצינון. יוצאות 10 לחמניות.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון