הוראות הכנה
מרכיבים
לקציצות
חצי ק"ג בשר בקר טחון
5-6 שני שום כתושות
4-5 כפות לא גדושות פרורי לחם או פרוסת לחם רטובה סחוטה
מלח, פפריקה מתוקה, פלפל שחור
לתבשיל 5-6 שיני שום
כפית מלאה פפריקה מתוקה
תפוחי אדמה מקולפים וחתוכים לקוביות בינוני קטן
מלח, פלפל שחור
מים
שמן
אופן ההכנה
הכנת הקציצות:
מערבבים את כל החומרים ויוצרים כ-15 כדורים.
מחממים בסיר שמן, מטגנים קלות מכל הצדדים את כדורי הבשר, מוציאים ומניחים על נייר סופג. לאחר שסיימנו.
מנמיכים את הלהבה ומכניסים לאותו סיר את השום הכתוש ומטגנים דקה. מוסיפים פפריקה מתוקה, לאחר מכן מוסיפים את תפוחי האדמה החתוכים. מערבבים ומתבלים במלח ופלפל שחור. לאחר מספר דקות מוסיפים מים עד גובה תפוחי האדמה.
מוסיפים למעלה את כדורי הבשר ומבשלים על אש נמוכה בינונית עד שתפוחי האדמה מתרככים.
מידי פעם לערבב את התבשיל.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון