הוראות הכנה
מרכיבים
1/2 ק"ג איטריות קדאיף
1/2 חבילת חמאה
4 גביעי אשל 4% שומן
למילוי מלוח
קמצוץ מלח
קמצוץ פלפל שחור
50 ג"ר מטיאס או סלומון מעושן קצוץ
כפית שמיר קצוץ
כף עירית קצוצה
למילוי מתוק
2 כפיות אבקת סוכר
כפית תמצית וניל
1 כף ליקר תפוזים
1 חב' שוקולד מריר מגורד על פומפיה
10 גביעי אלומיניום אישיים בצורה הרצוייה
1 חיתול או גופית טריקו לבנה פשוטה
אופן ההכנה
לקיני הקדאיף
1. בכלי מאווררים את איטריות הקדאיף
2. מוסיפים את החמאה המומסת ומערבבים בידיים בעדינות
3. בכל כלי אישי מסדרים את שערות הקדאיף על כל דפנותיו תוך לחיצה עדינה
לגיבוש עד לקבלת שכבה דקה המצפה את הדפנות (למתוק לפזר מעט סוכר חום)
4. מכניסים לתנור שחומם מראש ל 160 מעלות עד השחמה
להכנת קרם גבינה
1.בסיר עמוק ורחב מניחים את 4 גביעי האשל כפי שהם עם הפלסטיק והכיסוי
ממלאים את במים עד 3/4 גובה של מיכלי האשל מביאים לרתיחה ומבשלים
כ 5 דקות .
2.פותחים את הגביעים (זהירות חם)מניחים חיתול בתוך מסננת ומעבירים את
האשל לתוך החיתול לסינון סוגרים את החיתול תוך סיבוב עד הידוק עדין
וקושרים מעל הכיור להורדת נוזלים לשעתיים
3.לפתוח את החיתול והנה קרם הגבינה מוכן
4.מערבבים את קרם הגבינה עם הרכיבים למלוח או מתוק ומכניסים ל 30 דקות
לגבוש מחדש במקרר
5.לוקחים מזלף או שקית נילון לכריכים ומזלפים את קרם הגבינה לקיני הפילו
6.מקשטים עם מעט עלי נענע או עירית למלוח ולמתוק עם חלק השוקולד המגורד
עלי נענע ואפילו מעט פירות יער כמו דובדבנים , דומדמניות, פטל או מגירים
מעל מעט דבש
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון