הוראות הכנה
מרכיבים
1/2 ק"ג בשר בקר טרי טחון
1 קישוא עם הקליפה
1 תפו"א מקולף
1 גזר מקולף
1 בצל
4-5 שיניי שום מקולפים
1 ביצה
2-3 פרוסות לחם מושרות או 1/3 כוס פרורי לחם
צרור ירק: פטרוזליה,שמיר וכוסברה
מלח,פלפל שחור,אבקת כוסברה, אבקת פלפל אנגלי לפי הטעם
פרורי לחם לציפוי
שמן קנולה לטיגון
אופן ההכנה
לגרד בפומפיה את הירקות והבצל (אפשר לטחון עם הבשר יחד) להוסיף לבשר הטחון
לקצץ את הפטרוזליה השמיר הכוסברה (למי שאוהב) ללא הגבעולים דק , לרסק את השום
לפרור את פרוסות הלחם או לטחון (אפשר להוסיף פרורי לחם במקום)
להוסיף את כל המרכיבים (חוץ מפרורי הלחם לציפוי ושמן הטיגון) לעיסה לערבב היטב
לטבל לפי הטעם האישי (את הביצה עדיף להוסיף בסוף אחרי הטיבול )
לחמם שמן במחבת (שמן בגובה חצי אצבע)
לפזר על צלחת פרורי לחם לציפוי הקציצות, ליצור מהעיסה כדורים בגודל של פינג פונג
לגלגל בפרורי לחם בעדינות ולשטח בעדינות כל קציצה
כשהשמן רותח להקטין את האש למינימום ולהכניס את הקציצות לטיגון
לבדוק שהצד השחים ולההפוך לצד השני
להוציא את הקציצות המוכנות למסננת גדולה או על נייר סופג שמן
להמשיך לטגן את כל הקציצות
אפשר לשמור במקרר או להקפיא ולחמם במיקרוגל או בתנור
להגיש עם אורז / פירה / ציפס וסלט ירקות
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון