הוראות הכנה
מרכיבים
כף שמן זית
בצל פרוס דק
8 שיני שום קטנות, פרוסות דק
4 גבעולי ריחן, קצוצים דק (העלים בלבד)
1 ½ ק"ג עגבניות, קלופות ומרוסקות (או 800 גרם עגבניות מרוסקות משומרות)
½ כוס יין אדום יבש
5-6כוסות מים
1.5 כפיות שטוחות מלח
פלפל שחור טחון
2 כפות אבקת מרק בצל
2 כפות רסק עגבניות (לא הכרחי)
1 כף מיץ לימון טרי
אופן ההכנה
מטגנים בשמן את פרוסות הבצלים בסיר גדול עד שהן מתחילות להזהיב. מוסיפים את שיני השום, את הריחן ואת העגבניות המרוסקות.
2. יוצקים את היין, מערבבים ומוסיפים את המים. מוסיפים את המלח, פלפל, אבקת המרק, רסק עגבניות אם רוצים ולבסוף את מיץ הלימון.
3. אם אתם אוהבים מרק בעל מרקם חלק, אפשר לרסק את המרק בממחה (בלנדר) בשלב זה, אולם לא מוכרחים. אם מרסקים את המרק, כדאי לשמור את הריחן מחוץ לסיר ולהוסיף אותו רק אחרי הריסוק. אם הוספתם את הריחן מראש, הוסיפו עוד מספר עלי ריחן קצוצים לעיטור בזמן ההגשה.
4. מביאים לרתיחה, מכסים ומבשלים כ-שעה על להבה נמוכה. יוצקים לקעריות אישיות.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון