הוראות הכנה
מרכיבים
1 שקית קינואה (חצי קילו)
3 גזרים
1 בצל בינוני
3 שיני שום
4 כפות שמן זית
3 בצלים ירוקים קצוצים דק
4 כפות סויה
1 עגבניה מגוררת
מים קרים עד כדי כיסוי
אופן ההכנה
מגררים את הגזרים באופן גס. קוצצים את הבצל והשום.
מחממים את שמן הזית בסיר כבד, מוסיפים את הגזר, השום והבצל. מטגנים על אש גבוהה, מכסים ומאדים במשך 2 דקות. מסירים את המכסה ומטגנים 2 דקות נוספות תוך ערבוב.
שוטפים את הקינואה ומוסיפים לסיר. מערבבים במשך 2 דקות ומוסיפים מים קרים.
מנמיכים את האש ומכסים - הקינואה תתבשל מעתה 20 דקות באדי המים. אין צורך לערבב.
מכבים את האש, מורידים את המכסה ומכסים במגבת ועליה המכסה. ממתינים לצינון 10 דקות נוספות ומסירים את המגבת והמכסה.
מוסיפים 4 כפות סויה ומערבבים בעדינות עם מזלג (כדי לאוורר את הקינואה ולא למעוך אותה). מוסיפים את העגבניה המגוררת והבצל הירוק, מערבבים ומגישים כתוספת למנה עיקרית.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון