חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


רוטב "סלסה בלנקה" עם תירס
Votes: 1
דירוג: 5
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

רוטב "סלסה בלנקה" עם תירס
Votes: 1
דירוג: 5
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
21 ליטר חלב
50 גרם חמאה-חתוכה לקוביות
4 כפות קמח גדושות
אגוז מוסקט
פלפל שחור
מלח
1 קופסת שימורים גרעיני תירס מתוק.
אופן ההכנה
לוקחים סיר(לא צריך סיר גדול)
*כל הבישול הוא על אש נמוכה בלבד.
ממיסים את החמאה בסיר.
מוסיפים את הקמח בצורה אחידה תוך כדי ערבוב מתמיד.יווצרו גושים אך אל דאגה זה מסתדר בהמשך.
אחרי שהקמח מעורבב עם החמאה,יש להוסיף את החלב בהדרגה,שוב תוך כדי ערבוב מתמיד.
מערבבים ומערבבים,ומערבבים(לא להתייאש) עד שלאט לאט העסק מתחיל להיות סמיך יותר ויותר.ככל שזה סמיך יותר יש לערבב ביותר עוצמה כדי שלא יווצרו גושים.
בשלב שהיד כבר מתחילה להתעייף בגלל הסמיכות,מכבים את האש.
שימו לב שלא יהיה מדולל מדי,הסמיכות צריכה להיות ברמה של שיהיה אפשר לאכול עם מזלג ושלא ינזל בין השיניים.
עכשיו מוסיפים מלח לפי הטעם ומערבבים(צריך לשים יחסית הרבה,כי זה סופג את המלח,אבל זהירות לא להגזים..אז פשוט שימו ותטעמו כל פעם).
מוסיפים פלפל שחור לפי הטעם.(ממש טיפה)
ואגוז מוסקט לפי הטעם.(קצת יותר מהפלפל)
לאחר שאנו מרוצים מהטעם,פותחים את קופסאת התירס,מרוקנים את הנוזל לכיור,ושופכים במכה את כל התירס לתוך הסיר.
מערבבים טוב טוב,בשלב זה נערבב עם אש נמוכה(כי זה כבר יתקרר טיפה בגלל התירס),ממש כמה דקות כדי שהתירס יתחמם.
מגיש: K-a-M-u-Z-u
מקור:
שתף את המתכון