הוראות הכנה
מרכיבים
21 ליטר חלב
50 גרם חמאה-חתוכה לקוביות
4 כפות קמח גדושות
אגוז מוסקט
פלפל שחור
מלח
1 קופסת שימורים גרעיני תירס מתוק.
אופן ההכנה
לוקחים סיר(לא צריך סיר גדול)
*כל הבישול הוא על אש נמוכה בלבד.
ממיסים את החמאה בסיר.
מוסיפים את הקמח בצורה אחידה תוך כדי ערבוב מתמיד.יווצרו גושים אך אל דאגה זה מסתדר בהמשך.
אחרי שהקמח מעורבב עם החמאה,יש להוסיף את החלב בהדרגה,שוב תוך כדי ערבוב מתמיד.
מערבבים ומערבבים,ומערבבים(לא להתייאש) עד שלאט לאט העסק מתחיל להיות סמיך יותר ויותר.ככל שזה סמיך יותר יש לערבב ביותר עוצמה כדי שלא יווצרו גושים.
בשלב שהיד כבר מתחילה להתעייף בגלל הסמיכות,מכבים את האש.
שימו לב שלא יהיה מדולל מדי,הסמיכות צריכה להיות ברמה של שיהיה אפשר לאכול עם מזלג ושלא ינזל בין השיניים.
עכשיו מוסיפים מלח לפי הטעם ומערבבים(צריך לשים יחסית הרבה,כי זה סופג את המלח,אבל זהירות לא להגזים..אז פשוט שימו ותטעמו כל פעם).
מוסיפים פלפל שחור לפי הטעם.(ממש טיפה)
ואגוז מוסקט לפי הטעם.(קצת יותר מהפלפל)
לאחר שאנו מרוצים מהטעם,פותחים את קופסאת התירס,מרוקנים את הנוזל לכיור,ושופכים במכה את כל התירס לתוך הסיר.
מערבבים טוב טוב,בשלב זה נערבב עם אש נמוכה(כי זה כבר יתקרר טיפה בגלל התירס),ממש כמה דקות כדי שהתירס יתחמם.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון