הוראות הכנה
מרכיבים
החומרים לבצק:
5 כוסות קמח - מנופה
3/4 מרגרינה- ניתן להשתמש במחמאה
3 כפות סוכר
40 גרם שמרים (להפחית 10 גרם משקית "שמרית")
5 חלמונים
כוס מים
מילוי:
5 חלבונים
2 כוסות סוכר
3 כפות גדושות אבקת נס קפה (לא מגורען)
כוס וחצי קוקוס
אופן ההכנה
ללוש היטב את כל חומרי הבצק, עד לקבלת בצק רך ואחיד.
לחלק את הבצק ל4 חלקים שווים/כדורים
להניח על מגש, לכסות בניילון נצמד ולהשהות במקרר למשך הלילה או כמה שעות לפחות!! (את החלבונים לשמור מכוסים במקרר לשימוש במילוי).
מלית:
מקציפים את החלבונים עם הסוכר, מוסיפים בהדרגה אבקת נס קפה וקוקוס.
מקמחים משטח עבודה , לוקחים עיגול בצק ומרדדים עד לגודל של תבנית אפייה מרובעת (סטנדרטית, של התנור).
מניחים שליש מהמלית ומשטחים היטב.
חוזרים על פעולה זו פעמיים, עד שבשכבה העליונה נשאר רק בצק.
דוקרים את הבצק בעזרת מזלג ואופים בחום בינוני עד שהעוגה מזהיבה.
מצננים ובוזקים אבקת סוכר
חותכים לריבועים ומגישים.
העוגה נשמרת ללא קירור עד שבוע.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון