חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


לחם עגבניות ובצל
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

לחם עגבניות ובצל
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
4 ספלים קמח לבן
2 כפות שמרים, טריים
1/2 כפית מלח,
2 כוסות מים , פושרים
¼ כוס שמן זית
1 בצל יבש, קצוץ דק
1 שן שום, מעוכה
100 גרם עגבניות מיובשות, משומרות בשמן
חופן עלי בזיליקום
1 ביצה, טרופה
½ כפית מלח בישול גס
אופן ההכנה
מניחים בקערה את הקמח והשמרים ומערבבים היטב.
מוסיפים את שמן הזית וחצי מכמות מים ולשים עד לקבלת בצק. מוסיפים מים לפי הצורך.
מוסיפים מלח ולשים שוב. מניחים לתפוח במשך כ-40 דקות.
שבים ולשים את הבצק כ-5 דקות, מחלקים לשניים ויוצרים עלה בגודל של תבנית אפיה.
משמנים תבנית אפיה, מניחים בתוכה אחד מעלי הבצק ומחוררים אותו בעדינות בעזרת מזלג.
במחבת קטנה מטגנים את הבצל והשום ב-2 כפות שמן זית עד שהם מתחילים להשחים.
שופכים על הבצק שבתבנית את השמן, השום והבצל, מפזרים בצורה אחידה ומניחים מעל את העגבניות המיובשות וביניהן עלי בזיליקום.
מכסים בעלה הבצק הנותר, מורחים במעט ביצה טרופה, מפזרים מעל מלח בישול, מהדקים את השוליים מסביב סביב ואופים כחצי שעה בתנור שחומם ל-230 מעלות.
מגיש: giacommo
מקור:
שתף את המתכון