חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


ג'בטה עם ראש עיסה
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

ג'בטה עם ראש עיסה
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
3 כוסות קמח לבן
2 כפיות שמרים יבשים
מוסיפים
2 כפיות סוכר
3 כפיות מלח
2 כפות אבקת חלב
4 כפות שמן זית
1/4 עד 1/2 כוס מים
ראש העיסה
ראש עיסה:
3 כוסות קמח
1/2 כפית שמרים יבשים
מים בכמות הדרושה ליצירת עיסה נוזלית דומה לדייסה
אופן הכנה:
מערבבים בקערה את הקמח עם השמרים, מוסיפים המים עד לקבלת תערובת נוזלית חלקה.
מכסים בניילון ומניחים לתסוס במשך 12 שעות.
אופן ההכנה
מערבבים את הקמח והשמרים.
מוסיפים את הסוכר, המלח, אבקת החלב ושמן הזית ומערבבים.
מוסיפים 1/4 עד 1/2 כוס מים ואת "ראש העיסה" (ראו בהמשך).
לשים הכול ביחד, אפשר גם במיקסר הבצק יישאר דביק.
משמנים את הבצק ומתפיחים עד להכפלת נפחו.
משמנים נייר אפייה, משמנים את הידיים מחלקים את הבצק ומעצבים צורת צ'אבטה,
מורחים בשמן ניילון נצמד מכסים בו את הבצק ומתפיחים שנית עד להכפלת הנפח
מניחים בתנור אבן אפייה ומחממים את התנור לחום גבוה (200 מעלות). על האבן להתחמם מראש. לפני האפייה זורים קמח על הצ'אבטה.
מייד עם הכנסת הצ'אבטות מרססים בתוך התנור מים ומשתדלים לא להרטיב את הלחם עצמו אלא רק את חלל התנור. ב-10 הדקות הראשונות מתיזים לתנור מים כמה פעמים.
אופים 30 עד 35 דקות.
ליצירת קרום קשה, מקררים את הלחם בתנור כשדלתו פתוחה.
מסירים את שאריות הקמח והלחם מוכן.
מגיש: Devil-666
מקור:
שתף את המתכון