הוראות הכנה
מרכיבים
3 כוסות קמח לבן
2 כפיות שמרים יבשים
מוסיפים
2 כפיות סוכר
3 כפיות מלח
2 כפות אבקת חלב
4 כפות שמן זית
1/4 עד 1/2 כוס מים
ראש העיסה
ראש עיסה:
3 כוסות קמח
1/2 כפית שמרים יבשים
מים בכמות הדרושה ליצירת עיסה נוזלית דומה לדייסה
אופן הכנה:
מערבבים בקערה את הקמח עם השמרים, מוסיפים המים עד לקבלת תערובת נוזלית חלקה.
מכסים בניילון ומניחים לתסוס במשך 12 שעות.
אופן ההכנה
מערבבים את הקמח והשמרים.
מוסיפים את הסוכר, המלח, אבקת החלב ושמן הזית ומערבבים.
מוסיפים 1/4 עד 1/2 כוס מים ואת "ראש העיסה" (ראו בהמשך).
לשים הכול ביחד, אפשר גם במיקסר הבצק יישאר דביק.
משמנים את הבצק ומתפיחים עד להכפלת נפחו.
משמנים נייר אפייה, משמנים את הידיים מחלקים את הבצק ומעצבים צורת צ'אבטה,
מורחים בשמן ניילון נצמד מכסים בו את הבצק ומתפיחים שנית עד להכפלת הנפח
מניחים בתנור אבן אפייה ומחממים את התנור לחום גבוה (200 מעלות). על האבן להתחמם מראש. לפני האפייה זורים קמח על הצ'אבטה.
מייד עם הכנסת הצ'אבטות מרססים בתוך התנור מים ומשתדלים לא להרטיב את הלחם עצמו אלא רק את חלל התנור. ב-10 הדקות הראשונות מתיזים לתנור מים כמה פעמים.
אופים 30 עד 35 דקות.
ליצירת קרום קשה, מקררים את הלחם בתנור כשדלתו פתוחה.
מסירים את שאריות הקמח והלחם מוכן.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון