חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


ארוחה שלמה ממרק עוף
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

אין כמו מרק עוף חם וטעים לימי החורף הקרים. סגולותיו של מרק העוף ידועים לכל הציבור והמתכונים השונים עוברים מדור לדור. יש האומרים שזהו התרופה של סבתא לחיזוק הגוף ולהתגברות על שפעות שונות. לעניות דעתי סוד הערך הרפואי נעוץ בירקות השורש אותם מכיל המרק כגון הבצל, שורש הפטרוזיליה, ועלי הפטרוזליה עצמם. המרק קל להכנה ואפשר להוסיף או לגרוע כיד הדמיון.
ארוחה שלמה ממרק עוף
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

אין כמו מרק עוף חם וטעים לימי החורף הקרים. סגולותיו של מרק העוף ידועים לכל הציבור והמתכונים השונים עוברים מדור לדור. יש האומרים שזהו התרופה של סבתא לחיזוק הגוף ולהתגברות על שפעות שונות. לעניות דעתי סוד הערך הרפואי נעוץ בירקות השורש אותם מכיל המרק כגון הבצל, שורש הפטרוזיליה, ועלי הפטרוזליה עצמם. המרק קל להכנה ואפשר להוסיף או לגרוע כיד הדמיון.
הוראות הכנה
מרכיבים
כרעיים עוף (1 לכל סועד)
4-5 תפוח אדמה בינונייםקלופים וחתוכים לקוביות.
2 בצלים קטנים קלופים.
1 בטטה מתוקה קלופה ופרוסה לפרוסות בינוניות.
צרור עלי פטרוזליה שטופים היטב.
שורש פטרוזיליה.
כמה חתכות דלעת.
2 גזרים חתוכים לפרוסות עבות.
2 קישואים חתוכים לפרוסות עבות.
2 כפות מרק עוף.
1 כף מלח.
שליש כפית מחוקה כורכום.
1 שקית אבקת קניידלך.
2 ביצים.
אופן ההכנה
1. בתחתית הסיר מניחים את הכרעיים ומוסיפים את שאר הירקות. מכסים במים את הירקות ומביאים לרתיחה. מוסיפים את התבלינים ומניחים את צרור עלי הפטרוזליה. מכסים את הסיר ומעבירים לאש קטנה. משך הבישול כשעה ורבע.
2. מעבירים את הירקות לצלחת גדולה וזאת על מנת לבשל את כדורי הקניידלך בתוך סיר המרק.
הכנת הקניידלך:
1. בקערה טורפים את 2 הביצים.
2. שופכים את תוכלת שקית הקניידלך לתוך הבלילה.
3. מערבבים היטב עם מזלג עד לקבלת עיסה ללא גושים. ממתינים כ-5 דקות להתגבשות העיסה.
4. מרטיבים את הידיים ומגלגלים כדורים מהעיסה.
5. מניחים את כדורי הקניידלך בתוך הסיר וממשיכים לבשל ללא מכסה לעוד 5 דקות. לאחר 2 דקות מתחילת הבישול יש לסובב את כדורי הקניידלך.
הכנת הצנימים:
1. על רשת הגריל מניחים כמה פרוסות לחם. אני מעדיף חלה פרוסה. יוצקים שמן זית בנדיבות ומורחים על כל הפרוסה. מפזרים תבלין זעתר בנדיבות ומוסיפים שום קצוץ ומעוך על הפרוסה ומורחים שוב על כל הפרוסה.
מעבירים לתנור שחומם מראש לטמפרטורה 150 מעלות ל-10 דקות.
הכנת הארוחה:
1. בקערת מרק יוצקים את נוזל המרק ומניחים כמה כדורי קניידלך.
2. בצלחת מסדרים את הכרעיים ואת הירקות.
3. בצלחת קטנה מניחים את הצנימים.
מגיש: Devil-666
מקור:
שתף את המתכון