חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


סלט פירות ים ברוטב קפריאטה
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

סלט פירות ים ברוטב קפריאטה
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
לרוטב קפריאטה:
250 גרם שעועית לבנה (שהושרתה ב-1/2 ליטר מים למשך לילה)
2 שיני שום טרי
מיץ מ-1/2 לימון
1/2 כפית מלח לימון
1 כפית מלח
150 מ"ל שמן זית
לסלט פירות הים:
1 בצל סגול בינוני, חתוך לרצועות
2 כפות שמן זית
21 מולים הולנדיים שחורים, סגורים ומנוקים היטב
2 דיונונים ללא ראש מזן סבידה, מבושלים כ-40 דקות וחתוכים לרצועות
12 שרימפס, טריים ונקיים (רצוי מזן קריסטל)
4 קלמארי בינוניים, טריים ונקיים + ראשים, חתוכים לטבעות
2/3 כוס בייבי שרימפס, שטופים היטב
2 כפות רוטב צדפות מוכן (להשיג במכולת הסינית)
1 כף שטוחה סוכר דמררה
פלפל שחור גרוס
מיץ מ-1 לימון בינוני
1/2 כוס עלי נענע
1/2 כוס עלי כוסברה
אופן ההכנה
+ מכינים רוטב קפריאטה: בסיר עם 2 ליטר מים, מביאים את השעועית לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים כשעתיים עד שהשעועית רכה מאוד. מסננים ומקררים לגמרי.
+ במעבד מזון מעבדים את השעועית עם שום, לימון, מלח לימון ומלח. מוסיפים את שמן הזית בהדרגה (ולפי הצורך), עד שנוצר מימרח במירקם של חומוס. מצננים במשך 4 שעות במקרר.
+ מכינים את הסלט: במחבת חמה, מקפיצים את הבצל ב-2 כפות שמן זית. מוסיפים את פירות הים לפי הסדר: מולים, סבידה, שרימפס, טבעות וראשים של קלמארי ולבסוף את הבייבי שרימפס.
+ מוסיפים רוטב צדפות, סוכר ופלפל שחור גרוס. מקפיצים ובוחשים קלות. מכסים למשך 1 דקה, עד שפירות הים משנים צבע. מורידים מהאש ומעבירים לקערה. יוצקים מעל את מיץ הלימון ומקררים כדקה. טועמים ומשפרים תיבול עם סוכר, מלח ולימון, אם יש צורך. מוסיפים נענע וכוסברה.
+ על צלחת הגשה מורחים את מימרח הקפריאטה בעיגול, מטפטפים מעל שמן זית, עורמים את פירות הים בתוך טבעת רוטב הקפריאטה ומגישים
מגיש: Devil-666
מקור:
שתף את המתכון