הוראות הכנה
מרכיבים
לרוטב קפריאטה:
250 גרם שעועית לבנה (שהושרתה ב-1/2 ליטר מים למשך לילה)
2 שיני שום טרי
מיץ מ-1/2 לימון
1/2 כפית מלח לימון
1 כפית מלח
150 מ"ל שמן זית
לסלט פירות הים:
1 בצל סגול בינוני, חתוך לרצועות
2 כפות שמן זית
21 מולים הולנדיים שחורים, סגורים ומנוקים היטב
2 דיונונים ללא ראש מזן סבידה, מבושלים כ-40 דקות וחתוכים לרצועות
12 שרימפס, טריים ונקיים (רצוי מזן קריסטל)
4 קלמארי בינוניים, טריים ונקיים + ראשים, חתוכים לטבעות
2/3 כוס בייבי שרימפס, שטופים היטב
2 כפות רוטב צדפות מוכן (להשיג במכולת הסינית)
1 כף שטוחה סוכר דמררה
פלפל שחור גרוס
מיץ מ-1 לימון בינוני
1/2 כוס עלי נענע
1/2 כוס עלי כוסברה
אופן ההכנה
+ מכינים רוטב קפריאטה: בסיר עם 2 ליטר מים, מביאים את השעועית לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים כשעתיים עד שהשעועית רכה מאוד. מסננים ומקררים לגמרי.
+ במעבד מזון מעבדים את השעועית עם שום, לימון, מלח לימון ומלח. מוסיפים את שמן הזית בהדרגה (ולפי הצורך), עד שנוצר מימרח במירקם של חומוס. מצננים במשך 4 שעות במקרר.
+ מכינים את הסלט: במחבת חמה, מקפיצים את הבצל ב-2 כפות שמן זית. מוסיפים את פירות הים לפי הסדר: מולים, סבידה, שרימפס, טבעות וראשים של קלמארי ולבסוף את הבייבי שרימפס.
+ מוסיפים רוטב צדפות, סוכר ופלפל שחור גרוס. מקפיצים ובוחשים קלות. מכסים למשך 1 דקה, עד שפירות הים משנים צבע. מורידים מהאש ומעבירים לקערה. יוצקים מעל את מיץ הלימון ומקררים כדקה. טועמים ומשפרים תיבול עם סוכר, מלח ולימון, אם יש צורך. מוסיפים נענע וכוסברה.
+ על צלחת הגשה מורחים את מימרח הקפריאטה בעיגול, מטפטפים מעל שמן זית, עורמים את פירות הים בתוך טבעת רוטב הקפריאטה ומגישים
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון