הוראות הכנה
מרכיבים
שמן זית
5 שיני שום פרוסות
1 בצל קלוף וחתוך לקוביות
1 גזר חתוך לקוביות קטנות
10 זיתים קצוצים מסוג "קלמטה"
1 כפית עגבניות מיובשות קצוצות בשמן זית ופלחי שום
400 גר' בשר טחון
3 עגבניות קלופות לפרוסות דקות (או חתוכות לקוביות גדולות)
מעט פלפל אנגלי טחון
1 כפית חליטת "תה אחר הצהריים"
¼ כוס יין אדום יבש
מעט טימין טרי קצוץ
¼ כפית סוכר
פלפל שחור גרוס
½ צרור פטרוזיליה קצוצה
אופן ההכנה
בשמן זית מאדים את השום, הבצל והגזר, מוסיפים את הזיתים ואת העגבניות המיובשות בשום, ממשיכים לאדות עוד כ- 2 דקות.
מוסיפים את הבשר הטחון ומטגנים על אש בינונית כ- 5 דקות.
מוסיפים את העגבניות, מערבבים ומתבלים בפלפל אנגלי ומבשלים כ- 10 דקות.
מוסיפים את כפית החליטה וממשיכים לבשל עד לאידוי הנוזלים.
מוסיפים את היין האדום להורדת משקעים, מעלים לאש גבוהה ומבשלים עד לאידוי היין.
מוסיפים את הטימין, הסוכר, הפלפל השחור ומבשלים על אש נמוכה עוד כ- 5 דקות.
מכבים את האש ומוסיפים את הפטרוזיליה הקצוצה.
לגיוון: ניתן להוסיף פטריות שונות לראגו
ניתן להגיש על אורז/ריזוטו, פסטה או ניוקי
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון