הוראות הכנה
מרכיבים
חומרים:
1 ק"ג ערמונים (או מחית ערמונים מוכנה)
ליטר חלב
1/4 1 כוסות מים
1/4 1 כוסות סוכר
1 כפית תמצית וניל, או גרגירים מ-1/2 מקל
1 קופסה שמנת מתוקה
1 כפית תמצית וניל נוספת
2 כפות סוכר
אופן ההכנה
1. חורצים ומבשלים את הערמונים כ-10 דקות, מוציאים, ומקלפים משתי
הקליפות.
2. מכינים באן מרי (סיר קטן על סיר מים רותחים) ומעבירים אליו את הערמונים
הקלופים עם ליטר חלב.
3. מבשלים את הערמונים בתוך החלב עד שהם מתרככים ממש, מוציאים אותם
למסננת בכף מחוררת ואת החלב - שופכים לכיור.
4. ממיסים את הסוכר במים ומוסיפים את הערמונים. מבשלים אותם בסירופ הזה עד
שהוא מצטמצם בשליש ואז מורידים מהאש.
5. מניחים להתקרר קצת ואז מוסיפים את הוניל, מערבבים וטוחנים לצלחת הגשה
דרך מסננת או בלנדר. חשוב לתת למחית לרדת אל הצלחת ולא לדחוס את מה
שמתקבל. השתדלו בכל מקרה לקבל צורת הר.
6. מקררים היטב. להגשה מכינים קצפת מהשמנת המתוקה, עם וניל וסוכר, ומגישים
עם הקצפת מעל. הר מושלג ומושלם בטעם ערמונים.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון