חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


קראנץ מלוח במילוי עשבי תיבול גבינה פלפל וזיתים-מדהים
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

קראנץ מלוח במילוי עשבי תיבול גבינה פלפל וזיתים-מדהים brאחד הפיוזונים המדהימים של ישראל אהרוני
קראנץ מלוח במילוי עשבי תיבול גבינה פלפל וזיתים-מדהים
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

קראנץ מלוח במילוי עשבי תיבול גבינה פלפל וזיתים-מדהים brאחד הפיוזונים המדהימים של ישראל אהרוני
הוראות הכנה
מרכיבים
לבצק:
750 גרם קמח
1 כף שמרים יבשים
4 כפות סוכר
5 ביצים
150 גרם חמאה רכה חתוכה לקוביות
1 כפית מלח
למלית:
רבע כוס שמן זית
1 כף עלי תימין
2 בצלים קצוצים
3 שיני שום פרוסות
2 פלפלים אדומים חריפים וטריים, פרוסים באלכסון
שליש כוס צנוברים
שליש כוס זיתים שחורים מגולענים, קצוצים גס
שליש כוס זיתים ירוקים מגולענים, קצוצים גס
5 כפות גבינת פרמזן מגורדת
מלח, פלפל שחור טחון טרי
אופן ההכנה
1.שמים בקערת המיקסר את הקמח, השמרים היבשים, הסוכר והביצים ומתחילים
לערבל עם קרס הלישה במשך כמה דקות, עד שמתקבל בצק רך ואחיד
2.מוסיפים לקערת המיקסר, תוך כדי פעולה המכשיר, את קוביות החמאה עד שהיא
נבלעת כולה בבצק מוסיפים את המלח וממשיכים בלישה עוד כמה דקות
(לא להבהל, הוא רך מאד, כך צריך להיות)
3.מכסים את הבצק בניילון נצמד, ומניחים לתפוח במשך כשעתיים
דוקרים את הבצק באצבעות, והוא צונח, כל האוויר יוצא ממנו
4.מקמחים היטב את הידיים, מוציאים את הבצק בעדינות למשטח עבודה מקומח
מאד, ומרדדים אותו למלבן של 30X40 ס"מ
5.מורחים על הבצק בנדיבות חמאה מומסת, שגם תשמש כ'דבק' למילוי, ומפזרים
עליה את המילוי הבא:
6.מטגנים בשמן הזית את התימין, הבצל והשום עם מעט מלח ופלפל, כחמש דקות
מוסיפים את הפלפלים לטיגון של דקה נוספת
7.מעבירים לקערה, ואליה מוסיפים את כל שאר החומרים חוץ מהפרמזן
מקררים היטב את תערובת המילוי
8.מרדדים את הבצק לעלה בגודל 30 ס"מ מפזרים את המלית על המלבן
וגם את הפרמזן מגלגלים בעדינות לגליל באורך 30 ס"מ מכניסים למקרר לשעה
לפחות
9.מוציאים את הגליל הקר מהמקרר, ובעזרת סכין גדולה חותכים את הגליל
הממולא לאורכו לשני חצאים מהדקים את שני חלקי הגליל בקצה אחד, ומלפפים
את שני החצאים זה סביב זה 4-5 פעמים
10.מעבירים לתבנית מאורכת של 30 ס"מ מרופדת בנייר אפיה מכסים במגבת לחה
ומניחים לבצק לתפוח פעם נוספת בערך חצי שעה
11.יוצקים על הכיכר שבתבנית עוד מעט חמאה מומסת ואופים בתנור שחומם מראש
לחום של 180 מעלות, 50 דקות או עד שפני המאפה שחומים לגמרי.
בודקים אם קיסם יוצא יבש
מוציאים מהתנור, ומתאפקים לפחות חצי שעה לפני שאפשר לאכול
מגיש: מישאל_פומפיאנסקי
מקור:
שתף את המתכון