הוראות הכנה
מרכיבים
500 גר' פרגית עוף
30 יח' שרימפס קריסטל (מקולף עם ראש וזנב)
30 יח' גוף קלמארי פרוס
1. פלפל אדום
2. בצלים בינונים
6. שיני שום
1. גבעול סלרי אמריקאי
100 גר שעועית ירוקה חלוטה
1. יח' עגבניה קלופה ומרוקנת מגרעינים
400 גר' אורז עגול
1/2 גר' זעפרן פתוח עם ציר רותח
כ-600 מ"ל ציר דגים
1/2 כפית פפריקה מתוקה
1/4 כפית פפריקה חריפה
1/4 כפית פלפל שחור
6. כפות שמן זית
2. כפית מלח (לפי הטעם)
2. לימונים
אופן ההכנה
חותכים את כל הירקות לרצועות דקות. חותכים את הבשר לקוביות קטנטת.
מחממים המחבת שטוחה ורחבה את שמן הזית,מטגנים את הבשר,מוסיפים את הירקות עד להזהבה מתבלים.
מוסיפים את האורז, העגבניות,הקלמארי, מערבבים היטב ומנמיכים את האש.
מוסיפים את ציר הדגים החם ומבשלים 10 דקות.
מניחים את השרימפס מעל, מבשלים עוד 10 דקות על להבה נמוכה, עד לסיום ספיגת הציר.
מכסים במגבת ונותנים מנוחה 10 דקות.
לפני ההגשה מקשטים ברבעי לימון טריים
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון