הוראות הכנה
מרכיבים
700 גר' קלמארי מלוכלך
1-2 שקיות דיו קלמארי שחור (4. גר')
2. בצלים בינונים
6. שיני שום
1. צרור עלי מנגולד
400 גר' אורז עגול
כ-600 מ"ל ציר דגים
1/4 כפית פלפל שחור
6. כפות שמן זית
2. כפיות מלח (לפי הטעם)
מיץ מ-2 לימונים
אופן ההכנה
מנקים את הקלמארי ולחתוך לרצועות דקות.
מפרידים את עלי המנגולד מהגבעולים וקוצצים.
מחממים במחבת שטוחה ורחבה שמן זית ומטגנים את גבעולי המנגולד,שום ובצל להזהבה (מוציאים מהמחבת קודם את המנגולד וממשיכים לטגן את השום והבצל), מתבלים.
מוסיפים את האורז והקלמארי, מערבבים היטב ומנמיכים את האש.
מוסיפים את ציר הדגים החם ומבשלים 10 דקות, לציר מוסיפים את הדיו אחרי שפותחים אותו לחד עם נוזל חם.
מוסיפים את עלי המנגולד ומיץ הלימון ומבשלים עוד 10 דקות על להבה נמוכה, עד לסיום ספיגת הציר,מכסים במגבת ונותנים מנוחה 10 דקות.
לפני ההגשה מקשטים ברבעי לימון נוספים.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון