הוראות הכנה
מרכיבים
25 ממתקים:
5 תפוזים בינוניים רצוי ללא גרעינים
4 וחצי כוסות סוכר
3/4 כפית הל טחון
1 וחצי כפיות קינמון
נייר פרגמנט לאפיה
1 כוס קוקוס טחון
אופן ההכנה
שוטפים את התפוזים במים וסבון ומנגבים היטב. חותכים עם הקליפה לפלחים או קוביות גדולות ומנקים מגרעינים.
טוחנים את הפלחים על קליפתם במטחנת בשר.
שמים בסיר רחב בעל תחתית כבדה במיוחד, שמתחתיו אזבסט, את התפוזים הטחונים. מוסיפים סוכר הל וקינמון, ומערבבים היטב.
מבשלים על להבה בינונית 30 דקות ובוחשים לעיתים קרובות שלא יחרך.
מנמיכים הלהבה עד מינימום. מבשלים שעתיים נוספות לעיסה צמיגה ללא נוזלים, ובוחשים לעיתים קרובות.
הלוזינה מוכנה כאשר בשעת הבחישה רואים בבירור את תחתית הסיר.
מרפדים תבנית בנייר פרגמנט ומפזרים עליו מחצית מכמות הקוקוס.
יוצקים את עיסת התפוזים ושוטחים היטב. מפזרים מעל את יתרת הקוקוס.
מצננים וחותכים למעויינים.
שומרים במקרר לפחות 5 שעות טרם ההגשה.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון