הוראות הכנה
מרכיבים
שקית קטנה אפונה יבשה
1בצל גדול קצוץ
3 גזרים חתוכים לקוביות קטנות
3 גבעולי כרפס כולל עלים קצוצים
חצי צרור כוסברה קצוצה
שמן
פלפל שחור גרוס
מלח - לפי טעם
אופן ההכנה
שוטפים את האפונה היטב עד לקבלת מים נקיים ושמים בצד.
מטגנים את הבצל הקצוץ בשמן לאחר שמזהיב מוסיפים את קוביות הגזר, הכרפס הקצוץ והכוסברה הקצוצה וממשיכים לאדות עוד כמה דקות.
מוסיפים את האפונה ומוסיפים מים בגובה פי 3 בערך מגובה האפונה מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים כ-3 שעות עד שהאפונה מתרככת ומתפרקת.מוסיפים את התבלינים מערבבים וממשיכים לבשל עוד כשעה בערך. אם רואים שהמים נספגים וחסר יש להוסיף רק מים רתוחים! אין להוסיף מים קרים.
מומלץ להגיש עם קרוטונים.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון