חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


מרק אפונה יבשה
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

מרק אפונה יבשה
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
שקית קטנה אפונה יבשה
1בצל גדול קצוץ
3 גזרים חתוכים לקוביות קטנות
3 גבעולי כרפס כולל עלים קצוצים
חצי צרור כוסברה קצוצה
שמן
פלפל שחור גרוס
מלח - לפי טעם
אופן ההכנה
שוטפים את האפונה היטב עד לקבלת מים נקיים ושמים בצד.
מטגנים את הבצל הקצוץ בשמן לאחר שמזהיב מוסיפים את קוביות הגזר, הכרפס הקצוץ והכוסברה הקצוצה וממשיכים לאדות עוד כמה דקות.
מוסיפים את האפונה ומוסיפים מים בגובה פי 3 בערך מגובה האפונה מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים כ-3 שעות עד שהאפונה מתרככת ומתפרקת.מוסיפים את התבלינים מערבבים וממשיכים לבשל עוד כשעה בערך. אם רואים שהמים נספגים וחסר יש להוסיף רק מים רתוחים! אין להוסיף מים קרים.
מומלץ להגיש עם קרוטונים.
מגיש: anatov
מקור:
שתף את המתכון