חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


"אפיו" מחמץ שורש סלרי חמוץ מתוק מעודן - מדהים
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

מחמץ חמוץ מתוק מדהים בטעמו
"אפיו" מחמץ שורש סלרי חמוץ מתוק מעודן - מדהים
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

מחמץ חמוץ מתוק מדהים בטעמו
הוראות הכנה
מרכיבים
3 שורשי סלרי (בשלב זה עם העלים)
3 גזרים
2 לימונים סחוטים
1-2 כפות סוכר
3-5 כפות שמן
מלח
3 כוסות מים (צריכים כמעט לכסות את שאר החומרים)
אופן ההכנה
1.מפרידים את שורשי הסלרי מהעלים. זורקים את רוב העלים ומשאירים רק כמה יפים (כחצי הכוס של שורש אחד).וקוצצים לגודל בינוני.
2.קולפים את השורש ופורסים לפרוסות דקות שוטפים אותם פורסים את הגזרים לפרוסות דקות (2 מ"מ)
3. מכניסים הכל לסיר גדול ורחב ומביאים לרתיחה מבשלים 10-15 דקות עד שפרוסות הגזר ופרוסות הסלרי מתרככות מעט
4.בכלי נפרד לוקחים את השמן הלימון הסוכר והמלח ומקציפים ידנית עד לקבלת
מירקם לבן ועבה יחסית טועמים : הטעם צריך להיות חמצמץ-מתקתק עם ניחוח . מתקנים את התיבול במידת הצורך.
5.מעבירם את הסלרי והגזר לכלי אחסנה שופכים את הרוטב מערבבים
מקררים מספר שעות במקרר
6.מגישים כמנה ראשונה או מתאבן או כמחמץ קר
מגישים קר. בתיאבון!
מגיש: מישאל_פומפיאנסקי
מקור:
שתף את המתכון