הוראות הכנה
מרכיבים
4 בצל גדולים חצויים ופרוסים דק - 1/2 כוס שמן בישול - 1 ק"ג בשר כבש חתוך לקוביות גדולות - 8 גזרים קלופים חתוכים ל"גפרורים" דקים - 1 כף גרגירי כמון שלמים - 1/2 כוס צימוקים בהירים ללא חרצנים - 2 כפיות פלפל שחור טחון טרי - 2 כפות מלח - 2 ראש שום שלם - 3 כוסות אורז עגול -
אופן ההכנה
1. שוטפים היטב את האורז, מסננים ומשרים אותו בהרבה מים קרים למשך שעה לפחות.
2. מטגנים את הבצל בשמן עד שהוא שחום. מוסיפים את הבשר וממשיכים לטגן עד שהוא משחים יפה. מוסיפי חופן גזר, מערבבים, מוסיפים גם חצי כוס מים, מביאים לרתיחה, מכסים ומבשלים על להבה נמוכה כחצי שעה.
3. מוסיפים על הבשר בשכבה אחידה את שאר הגזר, מפזרים מעל את הצימוקים, כמון ופלפל. מניחים על הגזר את ראשי השום.
4. מוסיפים לסיר את האורז המסונן. מוסיפים מים כדי כיסוי האורז. "מחוררים" באורז 5-6 גומות עד עומק הסיר, מביאים לרתיחה, מכסים היטב ומבשלים על להבה נמוכה כשעה.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון