הוראות הכנה
מרכיבים
לרוטב:
2-3 שיני שום (אפשר יותר אם אוהבים הרבה שום)
2 עגבניות בשלות מגורדות בפומפיה
רסק עגבניות
כורכום
מרק עוף
פלפל שחור
פפריקה
מלח
למי שאוהב חריף - קצת פפריקה חריפה
לפלפלים:
5-6 פלפלים (אדום, צהוב, ירוק - לגיוון)
כוס אורז
1 חזה עוף / 1 כוס בשר טחון
תבלינים: כמו לרוטב.
אופן ההכנה
רוטב:
קוצצים את השום ומוסיפים לו את העגבניות המגורדות בסיר (יותר גבוה מהפלפלים). מבשלים כמה דקות ומוסיפים רסק עגבניות לפי הטעם. לרסק סמיך (העדיף בעיניי) לשים בערך 6 כפות רסק עגבניות. ממשיכים לבשל ולערבב מדי פעם שלא יידבק לסיר. מוסיפים 0.5 כוס מים וממשיכים לבשל, מוסיפים את התבלינים לפי הטעם. ממשיכים לבשל, כשהרוטב מבעבע מכבים את האש, אך לא לפני שטועמים ומתקנים את התיבול.
הפלפלים:
לוקחים סכין עם קצה חד, ודוקרים את הפלפלים קרוב לגבעול, וחותכים מסביב לו (לא עיגול גדול, ממש מסביב לגבעול), מרוקנים את הפלפלים מהגרעינים ושוטפים בפנים.
מבשלים את כוס האורז חצי בישול ומסננים. שמים בקערה. אם שמים חזה עוף, אז לבשל במים כמה דקות עד שמוכן ולקצוץ לחתיכות ולהוסיף לקערת האורז. אם שמים בשר טחון, אז מטגנים את הבשר במחבת עד שמוכן ומוסיפים לאורז, אפשר להוסיף את שניהם למי שמעדיף.
לקערת האורז והעוף/הבשר מוסיפים את התבלינים (להזהר עם המלח והמרק עוף שכבר נמצאים ברוטב שלא ייצא מלוח מדי - ניתן אפילו להוסיף כמה כפות מהרוטב לתערובת), מערבבים טוב וממלאים בתערובת את הפלפלים כמעט עד הסוף.
מכניסים לסיר ומוסיפים לו מים עד שכמעט יכסו את הפלפלים אבל לא לגמרי (שלא יגעו במילוי). מבשלים עד שהפלפלים רכים. להוסיף מים מדי פעם אם צריך (אבל לא יותר מדי שהרוטב לא יהיה מיימי. לאחר שהפלפלים רכים מכבים את האש, ושופכים כף רוטב על המילוי בפלפלים, וומכניסים לתנור שחומם על גריל, עד שהרוטב טיפה מתייבש.
להגשה:
להניח במרכזה של צלחת עמוקה פלפל ממולא אחד או שניים ולשפוך קצת רוטב מסביב. מומלץ להגיש עם לחם לבן טרי לרוטב.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון