הוראות הכנה
מרכיבים
1/4 כוס שמן
500 גרם בשר בקר טרי (שריר), חתוך לקוביות בגודל
5 על 5 ס"מ
1 ק"ג תפוחי אדמה, חתוכים גס
מלח ופלפל
1/2 2 ליטרים מים
4-5 כרישות (פרסות) נקיות וחתוכות גס
2 חלמונים, טרופים
להגשה:
שמיר קצוץ
מעט אגוז מוסקט
שמן זית
אופן ההכנה
מחממים את השמן בסיר גדול ומטגנים את הבשר מכל הצדדים, עד שהוא משחים. מוסיפים את תפוחי האדמה, ממליחים ומפלפלים, ומטגנים עד להזהבה. יוצקים את המים, מכסים את הסיר באופן חלקי ומביאים לרתיחה. מנמיכים הלהבה ומבשלים שעה.
מוסיפים הכרישה, מכסים הסיר באופן חלקי ומבשלים כשעה נוספת. מסננים (שומרים הנוזלים) ושומרים את הבשר בצד. מעבירים את כל הירקות ומעט מהנוזלים לבלנדר וטוחנים היטב. מחזירים את הירקות הטחונים, הבשר והמרק לסיר.
לפני ההגשה מחממים את המרק, מוסיפים את החלמונים, בוחשים ומחממים, אך נזהרים לא להביא לרתיחה. מגישים עם מעט שמיר קצוץ, אגוז מוסקט ושמן זית.
מגיש:
מקור: טעמים
שתף את המתכון