חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


מרק בצל
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

מרק בצל
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
2 כפות שמן זית
1 כף סוכר שטוחה
750 גרם בצלים קלופים ופרוסים לטבעות דקות (5 בצלים גדולים)
1 כוס יין לבן יבש
7 – 6 כוסות מרק זך פרווה
מלח, פלפל שחור
להגשה:
1 שן שום חצויה
8 – 6 פרוסות בגט מיובשות לצנימים בתנור
כמה טיפות שמן זית
גבינה צהובה מגוררת - בארוחה חלבית
אופן ההכנה
1. בסיר בשטוח ממיסים שמן זית וסוכר ומבשלים את הבצל תוך עירבוב על אש נמוכה מאוד בסיר מכוסה (כ- 20 דקות).
2. מוסיפים את היין ומביאים לרתיחה. מבשלים על אש בינונית בסיר לא מכוסה, עד שמרבית הנוזל מתאדה.
3. מוסיפים את המרק, מביאים לרתיחה ומבשלים עוד כ- 10 דקות על אש נמוכה. מתקנים התיבול.
4. להגשה חלבית: יוצקים את המרק למנות אישיות מניחים במרכז כל צלחת בגט קלוי מרוח בשום. בוזקים גבינה צהובה מגוררת ומכניסים מספר דקות מתחת לגריל עד שהגבינה נמסה וזהובה ומגישים מיד.
מגיש: mellow
מקור: אתר מועצת הירקות
שתף את המתכון