חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


מרק עדשים
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

מרק עדשים
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
1 כוס (200 גר') עדשים אדומות
1/2 4 כוסות מרק עוף צח
1 שן שום כתושה
2 מסמרי ציפורן
3 עגבניות קצוצות
1 בצל בינוני קצוץ
מלח, פלפל
450 גר' תפו"א קלופים וקצוצים
2 כפות מיץ לימון
פרוסות קבנוס צלוי לעיטור
אופן ההכנה
שוטפים את העדשים היטב ומסננים. שמים אותן בסיר עם המרק, השום, ציפורן, עגבניות, בצל, מלח ופלפל. מביאים לרתיחה, מקטינים את האש, מכסים, ומבשלים 45 דק' עד שהעדשים והירקות רכים.
מוסיפים תפו"א ומבשלים בסיר מכוסה 20 דק' עד שתפו"א רכים.
מצננים מעט, מעבירים את המרק דרך מסננת. מחזירים לסיר, מוסיפים מיץ לימון ומחממים היטב על אש קטנה.
מגישים בעיטור פרוסות קבנוס צלוי.
מגיש: mellow
מקור: בישול עולמי
שתף את המתכון