הוראות הכנה
מרכיבים
1 כוס (200 גר') עדשים אדומות
1/2 4 כוסות מרק עוף צח
1 שן שום כתושה
2 מסמרי ציפורן
3 עגבניות קצוצות
1 בצל בינוני קצוץ
מלח, פלפל
450 גר' תפו"א קלופים וקצוצים
2 כפות מיץ לימון
פרוסות קבנוס צלוי לעיטור
אופן ההכנה
שוטפים את העדשים היטב ומסננים. שמים אותן בסיר עם המרק, השום, ציפורן, עגבניות, בצל, מלח ופלפל. מביאים לרתיחה, מקטינים את האש, מכסים, ומבשלים 45 דק' עד שהעדשים והירקות רכים.
מוסיפים תפו"א ומבשלים בסיר מכוסה 20 דק' עד שתפו"א רכים.
מצננים מעט, מעבירים את המרק דרך מסננת. מחזירים לסיר, מוסיפים מיץ לימון ומחממים היטב על אש קטנה.
מגישים בעיטור פרוסות קבנוס צלוי.
מגיש:
מקור: בישול עולמי
שתף את המתכון