הוראות הכנה
מרכיבים
750 גר' אספרגוס
60 גר' חמאה
1 בצל קטן קצוץ
1 גבעול סלרי קצוץ
1/4 כוס קמח
3 כוסות מרק ירקות צח
2/3 כוס שמנת מתוקה
אופן ההכנה
חותכים את ראשי האספרגוס וקוצצים את הגבעולים. חולטים את ראשי האספרגוס במי מלח רותחים במשך דקה, ומסננים.
מחממים את החמאה בסיר גדול, מוסיפים את הבצל, הסלרי, וגבעולי האספרגוס הקצוצים. מבשלים תוך ערבוב כ-5 דק' עד שהבצל רך. מוסיפים את הקמח ומערבבים לתערובת אחידה.
מורידים את הסיר מהאש ומוסיפים את המרק. מערבבים למרקם אחיד. מחזירים את הסיר לאש. מכסים ומבשלים 20-25 דק', או עד שהירקות רכים. מוסיפים את ראשי האספרגוס ומחממים 5 דק' נוספות.
מעבירים את התערובת לבלנדר ומעבדים לתערובת חלקה.
מחזירים לסיר.
מוסיפים את השמנת ומערבבים היטב. בוחשים תוך חימום על אש קטנה, עד שהמרק חם מאד.
מגיש:
מקור: בישול עולמי
שתף את המתכון