הוראות הכנה
מרכיבים
למחית שום:
30 שיני שום שלמות
1/2 כוס שמן זית
כפית מלח גס
למרק:
4-5 גבעולי כרישה (החלק הלבן בלבד, פרוס דק)
3 בצלים קצוצים
כף זרעי כוסברה טחונים
1 ק"ג תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לקוביות
2 ליטר ציר עוף או ירקות
פלפל שחור ומלח
10 בצלי שאלוט פרוסים
אופן ההכנה
השום:
מחממים תנור ל180 מעלות. מערבבים שמן, שום ומלח ואופים כשעה. מצננים מעט וסוחטים את תכלות שיני השום. שומרים את השמן.
המרק:
בסיר כבד ורחב מחממים את השמן בו נאפו שיני השום ומטגנים את הכרישה, הבצל והסלרי כ- 20 דקות, עד שהם רכים אך לא משחימים.
מוסיפים את זרעי הכוסברה, מערבבים ומבשלים 2 דקות.
מוספים את תפוחי האדמה, מערבבים ומבשלים עוד 2 דק'. מוסיפים את השום והציר ומבשלים כ1/2 שעה.
מעבירים את תכולת הסיר בכמה מחזורים לבלנדר וממחים למרק קרם חלק. מחזירים לסיר ומתבלים.
מחממים את יתרת השמן זית ומטגנים את השאלוט עד שהם צהובים ופריכים מעט.
מעבירים את הסלט לצלחות הגשה. מפזרים מעט שאלוט בכל מנה ומגישים חם.
מגיש:
מקור: דני מאייר - TABLA, NY (עיתון)
שתף את המתכון