חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


ריבת תאנים
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

ריבת תאנים
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
1 ק"ג תאנים מוצקות
1 ק"ג סוכר
2 כוסות מים
´סרט´ קליפה מלימון אחד
3 מקלות וניל חצויים לאורכם
אופן ההכנה
תהליך הבישול
--------------------------------------------------------------------------------
1. שמים את כל החומרים, למעט התאנים, בסיר רחב. מביאים לרתיחה.
2. דוקרים כל תאנה בשלושה ארבעה מקומות עם קיסם.
3. מכניסים את התאנים לסיר, מביאים שוב לרתיחה וממשיכים לבשל על להבה בינונית כ-45 דקות עד שעה, עד שהנוזל סמיך למדי. ואז מעבירים אותו "בדיקת ריבה": שמים במקפיא למשך כחצי שעה צלחת קטנה. לוקחים מעט מהסירופ שוב מתבשלות התאנים שמים על הצלחת הקפואה. מעבירים אצבע במרכז השלולית וחוצים אותה לשניים. אם שני חלקי השלולית חוזרים ומתחברים, סימן שהמרקחת עדיין לא מוכנה. אם שני חלקי השלולית נשארים פרודים וממאנים לחזור ולהתאחד לכלל שלולית אחת, העסק מוכן.
4. מקררים מעט ומעבירים לצנצנת אטומה.
מגיש: אלי
מקור:
שתף את המתכון