חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


כרוב ממולא באורז ובשר
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

המתכון אמנם מתייחס לכרוב אך המילוי ודרך הבישול מתאימים גם לעלים אחרים כמו מנגולד (סלק עלים), עלי גפן, מרוות יהודה ועוד.(כ- 15 יחידות)
כרוב ממולא באורז ובשר
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

המתכון אמנם מתייחס לכרוב אך המילוי ודרך הבישול מתאימים גם לעלים אחרים כמו מנגולד (סלק עלים), עלי גפן, מרוות יהודה ועוד.(כ- 15 יחידות)
הוראות הכנה
מרכיבים
ראש כרוב (רצוי בלדי, שאותו קל לפרק)
כוס אורז ארוך
2 בצלים בינוניים קצוצים דק
250 גרם בשר כבש לא שמן, טחון
צרור פטרוזיליה קצוצה דק
8-6 שיני שום לא קלופות
שמן זית לטיגון
1 כפית קינמון
כפית פלפל אנגלי טחון
4-3 מסמרי ציפורן
מלח ופלפל
2 כוסות מרק עוף
2 כפות מיץ לימון טרי
אופן ההכנה
אופן ההכנה
1. בעזרת סכין קטנה וחדה משחררים את בסיס הכרוב בצורת חרוט. מפרקים את הכרוב לעלים, חולטים שלוש דקות במים רותחים ומסננים (אם משתמשים בכרוב רגיל, מומלץ לבשל מעט את הכרוב השלם, להקלת הפירוק).
2. במחבת רחבה מטגנים את הבצל עד שהוא שקוף, מוסיפים את הבשר ומטגנים מעל להבה בינונית, עד שהבשר מתפורר ומשנה את צבעו. מערבבים עם האורז ומתבלים.
3. מניחים כף מתערובת האורז על עלה כרוב, מקפלים את הקצוות על הבשר ומגלגלים לגודל סיגר מהודק.
4. מסדרים את עלי הכרוב בצפיפות בסיר רחב, וביניהם שיני השום
והציפורן. מכסים במרק, מיץ לימון ומים, אם צריך, מפזרים מעל מעט תיבול, מכסים ומבשלים מעל להבה נמוכה שעה. כשמוכן, מניחים מעט להצטנן ומעבירים לקערת הגשה. מגישים חם.
מגיש: אלי
מקור:
שתף את המתכון