חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


מאפה תפוחי אדמה ותרד מוקרם
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

מאפה תפוחי אדמה ותרד מוקרם
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
3 תפוחי אדמה גדולים
1 בצל קצוץ
100 גרם תרד
1 מיכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה
25 גרם חמאה
50 גרם גבינת פרמזן מגוררת
1 שן שום חצויה
¾ כפית מלח
¼ כפית פלפל שחור גרוס טרי
אופן ההכנה
בסיר עם מים רותחים מבשלים את תפוחי האדמה עם הקליפה חצי בישול (שלא יהיה רך לגמרי). מוציאים מהסיר את תפוחי האדמה, מקלפים ופורסים לפרוסות עגולות לא דקות ולא עבות. מסדרים יפה את הפרוסות מעט חופפות אחת לשנייה בתבנית פיירקס חסינת אש. מצננים מעט.
בסיר קטן ממיסים את החמאה. מוסיפים את הבצל ומטגנים עד להשחמה קלה. מוסיפים את התרד לטיגון קצר של כשתי דקות ומוסיפים את השמנת והשום. מוסיפים את המלח והפלפל, מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש. מבשלים על אש נמוכה כשלוש דקות ומסירים מהאש. בעזרת כף או מצקת יוצקים את תכולת הסיר על תפוחי האדמה שבתבנית ומקפידים להוציא את השום מתוך הרוטב. מפזרים את הפרמזן מעל תפוחי האדמה עם רוטב השמנת ומכניסים לתנור שחומם מראש למאה ושמונים מעלות למשך כעשרים עד עשרים וחמש דקות להשחמה יפה.
מגישים חם.
מגיש: dylam
מקור:
שתף את המתכון