הוראות הכנה
מרכיבים
3 תפוחי אדמה גדולים
1 בצל קצוץ
100 גרם תרד
1 מיכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה
25 גרם חמאה
50 גרם גבינת פרמזן מגוררת
1 שן שום חצויה
¾ כפית מלח
¼ כפית פלפל שחור גרוס טרי
אופן ההכנה
בסיר עם מים רותחים מבשלים את תפוחי האדמה עם הקליפה חצי בישול (שלא יהיה רך לגמרי). מוציאים מהסיר את תפוחי האדמה, מקלפים ופורסים לפרוסות עגולות לא דקות ולא עבות. מסדרים יפה את הפרוסות מעט חופפות אחת לשנייה בתבנית פיירקס חסינת אש. מצננים מעט.
בסיר קטן ממיסים את החמאה. מוסיפים את הבצל ומטגנים עד להשחמה קלה. מוסיפים את התרד לטיגון קצר של כשתי דקות ומוסיפים את השמנת והשום. מוסיפים את המלח והפלפל, מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש. מבשלים על אש נמוכה כשלוש דקות ומסירים מהאש. בעזרת כף או מצקת יוצקים את תכולת הסיר על תפוחי האדמה שבתבנית ומקפידים להוציא את השום מתוך הרוטב. מפזרים את הפרמזן מעל תפוחי האדמה עם רוטב השמנת ומכניסים לתנור שחומם מראש למאה ושמונים מעלות למשך כעשרים עד עשרים וחמש דקות להשחמה יפה.
מגישים חם.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון