הוראות הכנה
מרכיבים
4 נתחים יפים של אוסו בוקו
8 תפוחוני אדמה קלופים
½ כרישה חצויה לרוחב ופרוסה דק לאורך
2 בצלצלי שאלוט פרוסים דק
2 שיני שום קצוצות דק
5 פטריות שמפיניון גדולות חצויות
1 בקבוק יין אדום חצי יבש
½ כוס יין אדום מתוק
2 כפות שמן
מלח ופלפל
שמן לטיגון עמוק
אופן ההכנה
מטגנים את תפוחוני האדמה בשמן עמוק עד להזהבה ומניחים בצד. מטגנים את הכרישה כחצי דקה בשמן עמוק לריכוך והזהבה ומניחים בצד. מחממים 2 כפות שמן בסיר גדול. מניחים בפנים את הבשר ואוטמים היטב מכל הכיוונים. מוסיפים את בצלי השאלוט ואת השום ולאחר חצי דקה מוסיפים את היין האדום החצי יבש והמתוק. מוסיפים את הפטריות ותפוחוני האדמה ומפזרים מעל את הכרישה. מנמיכים את האש, מכסים ומבשלים כך במשך כחצי שעה עד ארבעים דקות (עד שכמחצית הנוזלים התאדו אם התאדו יותר מדי מוסיפים מעט יין אדום מתוק).
מגישים חם.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון