הוראות הכנה
מרכיבים
1 ק"ג מולים טריים ונקיים
2 עגבניות גדולות
2 בצלים ירוקים קצוצים דק מאוד
2 שיני שום קצוצות דק
¼ כוס יין לבן חצי יבש
75 גרם חמאה ללא מלח
מלח ופלפל
אופן ההכנה
חולטים את העגבניות כחצי דקה במים רותחים ומסירים מהן את הקליפה. מוציאים את הגרעינים מהעגבניות וחותכים את בשרן לקוביות קטנטנות.
בסיר גדול וכבד ממיסים את החמאה. מוסיפים את המולים, היין, השום, הבצל, העגבניות ומעט מלח ופלפל ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים כשלוש דקות נוספות.
זורקים לפח את הצדפות שלא נפתחו ואת היתר מגישים חם עם הרוטב.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון