הוראות הכנה
מרכיבים
½1 כוסות קמח
1 כוס חלב
125 גרם גבינה לבנה
2 ביצים
1 בצל ירוק קצוץ דק
2 שיני שום כתושות
50 גרם חמאה
1 גביע שמנת חמוצה
250 גרם פטריות שמפיניון טריות פרוסות דק
מלח ופלפל
מעט שמן לטיגון
8 עגבניות שרי חתוכות לרבעים
אופן ההכנה
בקערה מערבבים את הקמח עם החלב, הגבינה, הביצים, הבצל, השום,המלח והפלפל עד לקבלת תערובת חלקה לא סמיכה מדי ולא דלילה מדי. במחבת חמה יוצקים מעט שמן ולאחר מכן יוצקים מצקת מהתערובת ומטגנים עד להשחמה משני הצדדים ליצירת פנקייק קטנים. חוזרים על הפעולה להשלמת כל התערובת.
ממיסים את החמאה במחבת. מוסיפים פנימה את הפטריות ומקפיצים כדקה. מוסיפים את השמנת החמוצה ומבשלים כדקה נוספת לפירוק השמנת.
בצלחת הגשה מניחים לכל סועד שני פנקייקס ומעט פטריות בחמאה ושמנת עליהם. מעטרים ברבעי עגבניות שרי.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון