הוראות הכנה
מרכיבים
30 גרם חמאה מומסת
150 גרם גבינת קשקבל מגוררת גס
4 ביצים מופרדות
1 גליל גבינת פרומעז
חצי מיכל שמנת לקצפת 38%
2 כפות עלי טימין
2 כפות עירית קצוצה דק
מלח
פלפל שחור טחון טרי
אופן ההכנה
משמנים 6 תבניות סופלה אישיות (מחרס) בחמאה ומפזרים בכל כלי מעט גבינת קשקבל מגוררת. שמים בקערה את החלמונים, הפרומעז, השמנת, עשבי תיבול ושני שליש מכמות הקשקבל המגוררת. מתבלים במעט מלח ופלפל ומקציפים לתערובת אחידה. מקציפים בנפרד את החלבונים עם קורט מלח לקבלת קצף יציב. מקפלים מחצית מהקצף לתערובת החלמונים ולאחר מכן מקפלים גם את המחצית השנייה לקבלת קציפה אחידה. יוצקים את הקציפה לתבניות, מפזרים מעל מעט מהקשקבל שנותר ומעט עלי טימין. מסדרים את תבניות הסופלה האישיות בתבנית אחת גדולה ומכניסים ל-12 עד 14 דקות לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות, או עד שהסופלה תופח ומזהיב.
מגישיפ מייד עם שמפניה צוננת.
מגיש:
מקור: בני סיידא
שתף את המתכון