חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


מרק סלק וירקות
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

מרק סלק וירקות
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
2 סלקים גדולים מבושלים ומגוררים
2 גזרים חתוכים לקוביות קטנות
2 גבעולי סלרי פרוסים דק
½ בצל קצוץ דק
2 שיני שום קצוצות
1 כפית זנגביל קצוץ דק
½ פלפל צ'ילי קצוץ
½ כוס אפונה (אפשר קפואה)
2 כפות אבקת מרק עוף
מלח ופלפל
½ כפית חוויאג' למרק
מים
2 כפות שמן
צרור שמיר קצוץ
צרור פטרוזיליה קצוצה
אופן ההכנה
בסיר גדול מחממים את השמן. מוסיפים את הסלרי, הבצל, השום, הצ'ילי והזנגביל ומטגנים קלות עד להזהבה של הבצל. מוסיפים את הגזר והאפונה ומעט מלח ופלפל. מוסיפים מים כדי חצי גובה הסיר ואת אבקת המרק ומערבבים היטב. מביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומוסיפים את הסלק, השמיר, הפטרוזיליה והחוויאג'. מוסיפים מים עד ל-¾ גובה הסיר ומבשלים עם מכסה כארבעים דקות.
מגישים חם.
מגיש: dylam
מקור:
שתף את המתכון