הוראות הכנה
מרכיבים
2 סלקים גדולים מבושלים ומגוררים
2 גזרים חתוכים לקוביות קטנות
2 גבעולי סלרי פרוסים דק
½ בצל קצוץ דק
2 שיני שום קצוצות
1 כפית זנגביל קצוץ דק
½ פלפל צ'ילי קצוץ
½ כוס אפונה (אפשר קפואה)
2 כפות אבקת מרק עוף
מלח ופלפל
½ כפית חוויאג' למרק
מים
2 כפות שמן
צרור שמיר קצוץ
צרור פטרוזיליה קצוצה
אופן ההכנה
בסיר גדול מחממים את השמן. מוסיפים את הסלרי, הבצל, השום, הצ'ילי והזנגביל ומטגנים קלות עד להזהבה של הבצל. מוסיפים את הגזר והאפונה ומעט מלח ופלפל. מוסיפים מים כדי חצי גובה הסיר ואת אבקת המרק ומערבבים היטב. מביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומוסיפים את הסלק, השמיר, הפטרוזיליה והחוויאג'. מוסיפים מים עד ל-¾ גובה הסיר ומבשלים עם מכסה כארבעים דקות.
מגישים חם.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון