הוראות הכנה
מרכיבים
2 לשונות בקר
2-3 שיני שום קלופות וחצויות
1 פלפל צ'ילי חריף חצוי
מספר גרגרים פלפל אנגלי
2 עלי דפנה
2 בצלים גדולים פרוסים
1 חבילה פטריות שמפיניון טריות (250 גרם) פרוסות
2 כפות קמח
מעט שמן לטיגון
1 כפית אבקת מרק
מלח ופלפל
אופן ההכנה
בסיר גדול מרתיחים את הלשונות עם השום, הפלפל האנגלי, פלפל הצ'ילי ועלי הדפנה. לאחר הרתיחה מנמיכים את האש, מכסים ומבשלים כשלושת רבעי שעה עד שעה. מוציאים את הלשונות מהסיר, מקלפים את הקליפה, מצננים ומכניסים למקרר למשך הלילה.
במחבת נפרדת מחממים את השמן. זורים את הקמח על השמן ומערבבים עד אשר הקמח הופך להיות חום. בשלב זה מוסיפים את הבצל ומטגנים כשלוש דקות. מוסיפים את הפטריות ואבקת המרק וממשיכים לטגן עוד כשלוש דקות מוסיפים מעט מים לקבלת מעין רביכה.
מסדרים את פרוסות הלשון על צלחת הגשה ויוצקים את רוטב הפטריות מעל. מגישים מייד.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון