הוראות הכנה
מרכיבים
3 גזרים קלופים ופרוסים גס
¼ כרוב גדול פרוס
½ בצל פרוס
100 גרם פטריות שמפיניון טריות פרוסות
150 גרם נבטים טריים
½ כוס יין לבן חצי יבש
1 כף יין לבן חצי יבש
½ כוס חלב
1 גביע קוטג'
100 גרם גבינה צהובה מגוררת
50 גרם גבינת רוקפור מפוררת
1 גביע שמנת חמוצה
3 כפות קמח תופח
3 ביצים
מעט שמן לטיגון
מלח ופלפל
אופן ההכנה
מחממים מעט שמן במחבת. מטגנים את הבצל עד שנהיה שקוף. מוסיפים את הגזר ומגנים ביחד תוך כדי ערבוב כשלוש דקות. מוסיפים חצי כוס יין לבן ומעט מלח ומבשלים עד להתאדות כל הנוזלים. מסירים מהאש. מעבירים למעבד מזון ביחד עם החלב ומעבדים למחית אחידה.
בקערה מערבבים את כל הגבינות עם הביצים, השמנת והקמח לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים את מחית הגזר ומערבבים לקבלת תערובת אחידה.
מחממים שוב מחבת עם מעט שמן. מוסיפים את הכרוב ומטגנים תוך ערבוב עד להזהבה קלה. מוסיפים את הפטריות ואת הנבטים ומקפיצים כשלוש דקות. מוסיפים כף יין לבן ומאדים את הנוזלים שנוצרו.
משמנים תבנית בקוטר 26. פורסים את הירקות המטוגנים בתחתית התבנית. מעל יוצקים את תערובת הגבינות והגזר. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך כשלושים וחמש דקות עד ארבעים דקות.
מגישים חם.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון