הוראות הכנה
מרכיבים
1+1/3 כוסות אפרסמון רך וקלוף(כ-4 אפרסמונים)
11/2 כפיות סודה לשתיה
2 כוסות קמח רגיל
1 כפית קנמון
1/2 כפית מלח
120 גרם מרגרינה רכה
11/2 כוסות סוכר
3 ביצים
1 כוס אגוזי מלך קצוצים גס
אופן ההכנה
מחממים תנור לחום של 180 מעלות , ומשמנים תבנית אפייה (גודל 24).
עושים מן האפרסמונים המקולפים מחית ושמם אותם בקערה., מוסיפים סודה לשתייה מערבבים ומניחים בצד.
מקציפים מרגרינה וסוכר לקרם בהיר, מוסיפים ביצה אחרי ביצה ומקציפים לעיסה חלקה.
מוסיפים את הקמח והתבלינים, מוסיפים את מחית האפרסמון ומערבבים ידנית.
מוסיפים את האגוזים, מערבבים לתערובת חלקה, יוצקים לתבנית ואופים כ-45 דקות, או עד שקיסם שהוחדר לעוגה יוצא יבש.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון