הוראות הכנה
מרכיבים
800 גר גבינה טוב טעם או כל גבינה יבשה
120 גר סולת
קורט מלח
4 ביצים
לציפוי:
120 גר חמאה או מרגרינה
180 גר פירורי לחם
להגשה:
300 גר שמנת חמוצה
אופן ההכנה
למעוך את הגבינה ולהוסיף את הסולת, המלח, החלמונים ולערבב היטב לעיסה חלקה.
להקציף את החלבונים לקבף מבריק לא חזק מדי ולערבב בעדינות עם תערובת של גבינה.
את התערובת שנתקבלה לתת לה לנוח כשעה.
בסיר רחב להרתיח מים עם קצת מלח ובידים קצת רטובות לגלגל כדורים בקוטר של 4-5 ס"מ
להכניס למים רותחים בזהירות כמות הכדורים לא יותר משיכבה אחד בשום פנים לא קומותיים.
לכסות את הסיר עם מכסה ולבשל על אש בינונית עד שהכדורים מתחילים לצוף על פני המים.
(10-15 דקות).בינתיים עד שהכדורים מתבשלים לטגן את הפרורי לחם בחמאה או מרגרינה זהירות לא לשרוף.
את הכדורים המבושלים לגלגל בתוך הפרורים המטוגנים לסדר בצלחות האישיות ולשפוך ליד או על קצת שמנת חמוצה לא קרה ויש שאוהבים גם לפזר אבקת סוכר או ריבה.
מגיש:
מקור: קארוי גונדל -ספר מתכונים הונגריים
שתף את המתכון