הוראות הכנה
מרכיבים
2 תפוחי אדמה גדולים מגוררים על הצד הגס של הפומפייה
1 גזר גדול מגורר על הצד הגס של הפומפייה
¾ כרוב קטן קצוץ
10 כרוב ניצנים חצויים לאורך
1 גביע גבינת קוטג'
75 גרם גבינה צהובה מגוררת
50 גרם גבינת פרמזן מגוררת
1 גביע שמנת חמוצה
1 כף קמח תופח
3 ביצים
1 כפית מלח
שמן לטיגון
אופן ההכנה
במחבת בעלת קוטר זהה לתבנית האפייה (26) מחממים מעט שמן. מניחים במחבת את תפוחי האדמה והגזר כך שהם יכסו בשכבה לא דקה את כל המחבת. משחימים יפה והופכים בזהירות להשחמה גם בצד השני. מסירים מהאש ומעבירים לתבנית האפייה.
באותה מחבת שוב מחממים מעט שמן ומטגנים בו את הכרוב הקצוץ. לאחר שהזהיב מעט מוסיפים את המלח וממשיכים לטגן עד להשחמה. מסירים מהאש ומניחים בצד לצינון.
בקערה מערבבים את הקמח עם הקוטג', השמנת, שני שלישים מהגבינה הצהובה ומחצית גבינת הפרמזן. מוסיפים את הכרוב המטוגן וממשיכים לערבב. מוסיפים את הביצים ומערבבים לתערובת אחידה. שופכים את התערובת על בסיס תפוחי האדמה והגזר. מסדרים יפה את חצאי כרוב הניצנים מלמעלה כאשר חצי אחד עם הצד העגול כלפי חוץ וחצי שני עם הצד השטוח. מפזרים מעל את הגבינה הצהובה הנותרת ואת גבינת הפרמזן הנותרת ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-175 מעלות למשך כ-40 דקות.
מגישים חם.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון